lunes, 21 de noviembre de 2011

Temples d'Ankor - Dia 1Sortim a les 9 iniciem amb el nostre Tuk Tuk la ruta cap als temples d'Ankor. Estem molt emocionades, entre l'experiencia amb Tuk Tuk i que Camboya ens esta agradan molt mes que Vietnam. La gent, els paissatges...tot!!!
Arribem a l'entrada d'Ankor i ens fem el pase de 3 dies i targeta en ma ens endisem en mig de la selva...
Ja comencem a veure les primeres pedres, portes, temples....i ja comencem a flipar!!!!
Posem algunes fotos pero en tan sols dos dies n'hem fet mes de 400...i com hem dit fins ara no transmeten el que han vist els nostres ulls. IMPRESSIONANT I IMPACTANT.
A la sortida d'un temple estavem immerses en la maravella que teniem davant, quan la Mireia va observar uns nens que estaven agafant peixos, del tamany d'un sonso, d'una bassa enfangada. Al preguntar que feien van dir que els agafaven per menjar...i aqui ens varem adonar de la realitat que acabavem de trobar-nos.
Camboya te un numero molt alt de nens orfes que viuen al carrer i l'unic que demanen es menjar. A diferencia del Vietnam, Camboya no disposa de cap xarxa de proteccio per infants i els nens subsisteixen com poden al carrer.
Aixi que a partir d'aquell moment ja no sortim de l'hotel sense una capsa de galetas o pa. tot i que sabem que nomes podrem ajudar en aquell mateix instant.
Continuem la nostra ruta pels temples i a mida que anem avancant, al.lucinem cada vegada mes. I anem entenent que aquests temples requereixen veure'ls en mes dies.
La calor apreta pero cada vegada que pujem al Tuk Tuk podem agafar una mica d'aire fresc.
Tots els temples tenen mil i una escales, impossibles de pujar i que requereixen una bona habilitat.
Avui toca visita al Temple de les Dones, a uns 37 km del centre dels temples. En aquest trajecte tornem a flipar...passem per la zona rural on es van descobrint poblets que regalen els nostres ulls mil contrastos.
El temple de les Dones, es un dels mes petits pero el mes espectacular...El relleus, grabats i escultures et deixen sense respiracio. Es veu fins l'ultim detall i l'estat de conservacio del temple es fantastic.
A la tornada fem diverses parades als poblets per intentar plasmar en fotos la diferencia de paissatge i cultura que hi ha de Vietnam a Camboya. Maneras de viure, arquitectura de les cases, somriures de la gent...
Encara ens queden un parell mes de temples i tornada a l'hotel...reventades i esgotades despres de tantes emocions i 9 hores caminant temple amunt i temple avall sota un sol infernal.

1 comentario:

  1. molt bó aixó de la cucaracha jajajaja
    El temple d Ankor es una cosa tan bonica que fot
    fástic cabronetas, quina enveja
    Manel

    ResponderEliminar